En dag som indehaver af en taco food truck
Du har måske undret dig over, hvordan det er at drive en food truck. Måske har du altid haft en drøm om at starte din egen food truck forretning, men ikke haft en idé om hvad det indebærer. I denne artikel vil vi kaste lys over, hvordan det er drive en taco food truck og hvad det kræver at eksekverer et succesfuldt arrangement.
Som den første ting før en travlt serveringsdag skal food truck ejeren sørge for at al udstyr fungerer som det skal. Dette kræver et lille servicetjek på alle maskiner i food trucken. Samtidig med dette tjekkes der op på hygiejnen og sørges for at alt er i sin skønneste orden før at food trucken skal ud på vejen. Når dette er gjort gennemgås listen over arrangementer og menuer for dagen.
Menuen for dagen til de forskellige arrangementer dikterer, hvilke ingredienser der skal handles ind til en succesfuld servering. En liste over indkøb bliver lavet og en to-do liste over den nødvendige forberedelse udarbejdet. Ud fra disse lister bliver der handlet ind og efterfølgende bliver alt der er muligt at forberede på forhånd før arrangementerne starter forberedt.
Når alle forberedelserne er klar er tiden nok kommet til at der skal serveres mad til det første arrangement. Food truck ejeren sætter sig derfor i bilen og kører ud til første serveringssted. Ved ankomsten parkeres food trucken det rigtige sted og vinduet bliver åbnet. Den første halve timer går typisk med forberedelse, hvorefter food trucken er klar til at lange mad over disken. Food truck ejeren kaster et sidste blik ud over disken og sørger for at alle instrumenter, tallerkener, retter og alt andet der hører til serveringen er klar og inviterer herefter de første gæster op for at spise. Efter at de første gæster er oppe ved disken, begynder resten også stille roligt at stille sig i kø.
Ved servering handler det hele om hastighed og at beholde en høj kvalitet af hver kuvert. Der skal serveres hurtigt, så køen ikke bliver for lang, men der skal også serveres på sådan en måde at maden stadig ser godt ud. En succesfuld servering indebærer komplimenter fra gæsterne omkring smagen, udseendet og ventetiden. Hvis en food truck-ejer kan tjekke de tre punkter af, så er serveringen foregået succesfuldt!
Efter serveringen lukker food trucken ned og kører videre til næste arrangement og gentager successen. Efter at serveringsdagen er overstået bliver food trucken kørt tilbage på sin plads, hvor der bliver gjort rent og klargjort til næste dag.