Tag forskud på julens lækkerier

Oktober lakker mod enden og november trænger sig på. En måned der ofte kan føles som en opvarmning til juletraditionerne i december. Hvis du, ligesom os, ikke kan vente med julehyggen, er en omgang æbleskiver og risengrød en fantastisk måde både at samles til indehygge og til at komme i julestemning. 

 

Der er dog en ulempe ved at tage forskud på julens lækkerier. Du vil helt sikkert komme til at spise både æbleskive og risengrød en del gange i løbet af november og december. Det kan derfor blive lidt ensformigt at fylde munden med de samme velkendte smage. Overrask dine venner og familie med en nyfortolkning af de gammeldags æbleskiver og den klassiske risengrød. 

 

2 nyfortolkninger af æbleskiver 

Der er ikke meget, der slår hjemmelavede æbleskiver. De er lækre, luftige, og perfekte til en kold søndag eftermiddag inden for hjemmets fire vægge. Selvom æbleskiver er skønne som de er, kommer vi her med to nyfortolkninger, så de skiller sig ud fra mængden. Begge nyfortolkninger bygger på samme grundopskrift på de gammeldags æbleskiver

Æbleskiver med blødende chokoladehjerte

Æbleskiver med chokolade – what’s not to like? Alle vil elske disse chokoladebomber med et blødende hjerte af chokolade. 

Erstat 80 g mel med kakao i grundopskriften og tilføj 1 tsk kanel og 1 tsk allehånde til dejen inden de bages. Bring dernæst 120 ml fløde i kog, hæld over 200 g mørk chokolade og lad det køle helt af. Tilføj 1 tsk chokoladefyld oven i hver spsk dej i æbleskivepanden og bag dem som sædvanligt. 

Æbleskiver a la brændende kærlighed 

Behøver æbleskiver være søde? Nej da! Pift julebrunchen op med denne version af æbleskiver, som giver dig associationer til brændende kærlighed. 

Svits 1 løg og 125 g bacon i tern og bland det sammen med 100 g smeltet smør. Efter afkøling vendes blandingen i dejen, og du kan nu bage dine æbleskiver. 

2 nyfortolkninger af risengrød 

Risengrød er endnu en sand juleklassiker. En nem ret der mere eller mindre laver sig selv. Som med æbleskiverne tager disse nyfortolkninger udgangspunkt i en grundopskrift på risengrød. Ved at lave forskellige variationer af risengrøden kan du, ligesom nissen, snildt spise grød hver dag i juletiden. 

Risengrød med friskhed og knas

Risengrøden er som bekendt karakteriseret ved den søde smag og bløde konsistent. Men med denne risengrød bliver du både udfordret på smag og konsistens. I selve grøden gemmer der sig gulerødder og ingefær, mens kanelsukker og smørklat er skiftet ud med mandler og abrikoser. Der er således skruet ned for sukker og fedt, hvilket giver grøden en mere frisk og let smagsoplevelse. Du vil ikke fortryde at prøve denne risengrød!

Riv 2 gulerødder samt 2 cm ingefær og kog det op sammen med grøden. Top grøden med bagte mandler og tørrede abrikoser. 

Grøn risengrød

Denne grønne risengrød trodser den klassiske topping. Med estragon, hasselnødder og pære er risengrøden både en fryd for øjet og for smagsløgene. 

Bland et halvt bundt frisk estragon med 100 g rørsukker. Rist derefter 100 g hasselnødder på panden og hæk pærer groft. Nu har du en frisk grøn topping til din klassiske risengrød. 

letzshoponline.dk
Content